wtorek, 18 stycznia 2011

Łosoś z kombiwaru ( faza I )

Składniki:
Dzwonka łososia lub każdej innej świeżej ryby
Pieprz czarny ( najlepiej świeżo zmielony )
Kolendra mielona
Lubczyk
Sok z cytryny
Sól
Wykonanie:
Umytą i osuszoną rybę nacieramy ziołami i skrapiamy lekko sokiem z cytryny, po czym wstawiamy do lodówki na około godzinę. Może być dłużej, wtedy lepiej "przejdzie" aromatem przypraw. Po wyjęciu z lodówki układamy rybkę na górnym ruszcie kombiwara a na spód naczynia wkładamy blaszkę z odrobiną wody. Po upieczeniu nie musimy myć całej misy a jedynie blaszkę a woda sprawi, że ryba nie będzie zbyt sucha. Pieczemy w temperaturze 250 st.C przez 25 minut, obracając rybę dwa razy. Po upieczeniu oprószyć lekko solą i gotowe!
Smacznego;-)!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz